Vær med i Tårnet

Der er kun 100 pladser i Tårnet. De 100 pladser er forbeholdt folk, der allerede aktivt er med til at præge Danmark gennem deres projekter, politik, forskning, kunst eller stemme i debatten. Når vi sammensætter gæstegruppen lægger vi vægt på ny- og tværtænkning – og på at gæsterne til sammen repræsenterer så mange forskellige ståsteder, erfaringer og tilgange som muligt.

Mange af jer kender vi allerede, men vi ved også, at det vrimler med andre fine personer og initiativer, der har undsluppet vores opmærksomhed. Og derfor skal der selvfølgelig også være mulighed for at være med, selvom vi endnu ikke kender jer.

Derfor vil vi bede alle, der gerne vil være med i Tårnet om at udfylde et tilmeldingsskema. Vær så ærlig som muligt. Der er ingen politisk korrekte eller forkerte svar – når vi fordeler pladserne fokuserer vi udelukkende på at skabe så meget variation i forsamlingen som muligt. Tilmeldingsskemaet finder du her >>

Selvom du ikke skulle plads i Tårnet i denne omgang, vil vi rigtig gerne kende til og dine projekter, så vi kan invitere dig med en anden god gang. Og når du nu alligevel har reserveret eftermiddagen håber vi, at du i stedet vil deltage i Samtalesalon om DANMARK ved enten at holde din at egen lokale samtalesalon eller ved at hjælpe som frivillig.

Hvordan foregår det?

Samtalesalonen i Tårnet foregår 4. marts fra klokken 15 – 17. Det er et samlet forløb – så hvis du er en af de heldige, der får en plads, er det vigtigt, at du er der fra start til slut.
Samtalesalonen er et samlet forløb, hvor du kommer til at snakke på tomandshånd med 5-6 andre gæster om nogle af samtidens store spørgsmål.

Undervejs sikrer værtinderne ved hjælp af blande-folk-teknikker og samtalestartere, at du falder i snak med nogen, der ikke ligner dig selv om spørgsmål, man ellers sjældent tager fat på at vende med fremmede.

Vær opmærksom på, at samtalerne typisk foregår to og to mellem ligeværdige samtalepartnere. Der bliver ingen mulighed for at træde op på talerstolen eller stille spørgsmål i plenum. Formålet er at mødes og samtale åbent, nysgerrigt og fordomsfrit med hinanden, for at få indblik i hinandens ståsteder, lære af hinandens erfaringer og lade os inspirere af forskellige løsningsmodeller.

Værtinderne for samtalesalonen i Tårnet


Nadja Pass, der som medstifter af Samfundslaboratoriet Borgerlyst og Samtalesaloner har udviklet nye redskaber og mødeformer, der styrker borgernes engagement i samfundet. Nadja står ofte for arrangementer og processer, hvor omdrejningspunktet har været at skabe forståelse og fælles fodslag på tværs af systemer, sektorer og ståsteder.

Helle Solvang, der som vært i Sproglaboratoriet på P1 sætter den danske samtalekultur anno 2016 på dagsordnen. Helle stod også bag “From Crisis to Possibilty” – en række pionérmøder, der undersøgte, hvordan statsbankerotten i 1813 dannede afsæt for udfoldelsen af den danske guldalder med mulige paralleller til i dag.

Praktisk

Samtalesalonen afholdes i samarbejde med Restaurant Bojesen i Tårnet, der stiller deres fantastiske lokaler til rådighed for Samtalesalon om DANMARK.

Vær opmærksom på, at der godt kan opstå lidt kø-dannelse ved sikkerhedstjekket til Tårnet. Derfor er det en god ide at komme i god tid. Vi står klar til at byde jer velkommen fra 14.30.

Der vil være mulighed for at købe kaffe, te og Bojesens lækre kager i Restaurant Tårnet.